Už to začalo!!

14.05.2019 19:10

Dne 4.5.2019 se konalo další kolo Opavské ligy mladých hasičů. Role pořadatele se ujala obec Kobeřice. Celkově se soutěže zúčastnilo 26 družstev, z toho 11 mladších a 15 starších družstev ze širokého okolí. Náš sbor reprezentovalo družstvo mladších žáků, kteří se na soutěž velmi těšili a chtěl dosáhnout na pohárové stupínky. Jako první se postavili na startovní čáru požárního útoku, kde zaběhli skvělý výsledek a po malém prostřiku na proudech dosáhli času 26:69. Jako druhá disciplína je čekala štafeta dvojic, kde naši mladší žáci nemůžou moc konkurovat starším jedincům, ale i přesto si za štafetu odnášejí 9. místo. Po součtu obou disciplín si odvezli benjamínci z Komárova celkově krásné 7. místo.

Příští týden je čekají další dvě soutěže, a to okrskové kolo mladých hasičů, které se bude konat 8.5. v Dukelských kasárnách.  A v sobotu 11.5. nás čeká další kolo Opavské ligy mladých hasičů, které se taktéž bude konat v Dukelských kasárnách.

Děkuji všem zúčastněním za snahu a reprezentaci sboru.

V sobotu 4.5.2019 se naši muži účastnili okrskového kola, které se konalo v nedalekých Oticích. Soutěžilo se pouze v požárním útoku, a to dvoukolově. Muži tuto soutěž pojali spíše, jako trénink na následující sezonu noční hasičské hlučínské ligy (NHHL) a Moravskoslezského poháru (MSP). První kolo šli naši muži, jak se říká najisto a předvedli čas 16:32, v druhém kole zrychlili na čas 16:11 a odvážejí se z okrskového kola 1. místo a postup na okresní kolo, které se bude konat 25.5. 2019 v Opavě na Tyršovým stadionu. Přijďte podpořit náš tým!!