Naše mládež opět v akci!!!

14.05.2019 19:22

Ve středu 8.5.2019 se naše družstvo mladších žáků vydalo na okrskové kolo hry plamen, které se konalo v Dukelských kasárnách. Soutěžilo se ve třech disciplínách, a to v požárním útoku, který naše družstvo pořád zlepšuje, poté ve štafetě 4x60 m, tuto disciplínu běželi naši mladí hasiči poprvé. Třetí disciplína byla štafeta CTIF, této disciplíny jsme se bohužel neúčastnili. Celkově se soutěže účastnilo 27 družstev, z toho 13 mladších a 14 starších družstev. V této konkurenci naši mladí hasiči skončil celkově na krásném 9. místě. Musím vyzdvihnout jejich skvělý výkon na požárním útoku, kde skončili na 4. místě z celkových 13 družstev.

 

V sobotu 11.5.2019 se konalo další kolo Opavské ligy mladých hasičů, taktéž v Dukelských kasárnách. Tohoto kola se účastnilo celkem 35 družstev, a to 17 mladších a 18 starších družstev. Naše družstvo mladých hasičů, bylo připraveno vylepšit si svůj výsledek ze středy, ale bohužel došlo k menšímu zaváhání na rozdělovači. I přes to naší mladí hasiči obsadili 6. příčku ze 17 družstev. Po útoku nás čekala štafeta dvojic, ve které se pořád hledáme. Po maličkých chybách naše družstvo obsadilo 12. příčku. Po sečtení obou disciplín si družstvo mladších žáku z Komárova odnáší celkové 9. místo. Gratulujeme vítězům!

 

V neděli 12.5.2019 se v Kravařích konal nultý ročník v běhu 100 m s překážek pro dorostence. Náš sbor reprezentovali ve starší kategorii Karolína Magerová, Lukáš Adamec a ve střední kategorii Ondřej Vaněk. Bohužel počasí soutěži moc nepřálo, předpověď počasí vypadala špatně. Proto se organizátoři soutěže rozhodli, že se poběží pouze jednokolově. První se na start postavila Karolína, a i přes malé zaváhání na spojkách předvedla čas 20:34, který stačil na 1. místo ve své kategorii. Jako druhý se na startovní čáru postavil Ondřej Vaněk. Na Ondrovi šla znát menší nervozita, protože tuto disciplínu běžel úplně poprvé. Bohužel nervozita se odrazila ve výsledku a Ondřej skončil na 7. místě. Na závěr náš sbor reprezentoval Lukáš Adamec, který měl od trenéra jasné instrukce – nespadnout. Lukáš Adamec si vedl v rozběhu velmi dobře, a už to vypadalo, že konečně se dostane pod 19 sekundovou hranici, ale čas se bohužel zastavil na 19:40, ale i tento čas stačil na 1. místo v kategorií starších dorostenců.

Všem dorostencům a mladšímu družstvu děkuji za reprezentaci sboru. 

Za SDH KOMÁROV - JOSEF KUBESA.